Diet

6 dolda källor till gluten i stormarknadsmat

I allt högre grad tillhandahåller stormarknader listor över glutenfria produkter, eller till och med märker livsmedel ”glutenfria” direkt på hyllan. Denna praxis gör det lättare för personer som följer en glutenfri diet eftersom de har celiaki eller glutenkänslighet utan celiaki.

Det finns dock glutenfria faror som du förmodligen inte förväntar dig. Vissa populära livsmedel som du kan anta är glutenfria (eller åtminstone fria från gluteningredienser), innehåller faktiskt dold gluten eller har en betydande risk för korskontaminering av gluten, helt enkelt på grund av hur de bearbetas.

Dessa är sex dolda källor till gluten som vanligtvis finns i stormarknadsmat. Lär dig hur du undviker dem och vad du kan köpa för att ersätta dem i din varukorg.

Ett ord från Verywell

Den glutenfria kosten är komplicerad och har en brant inlärningskurva, så slå inte dig själv om du inte kände till dessa källor till dolt gluten i snabbköpet. Det lönar sig att vara vaksam och att ifrågasätta alla livsmedel på hyllorna, särskilt livsmedel som bearbetas eller förpackas där i butiken.

Inte alla butiksförpackade och butiksberedda livsmedel är problematiska. Uppskurna frukter och grönsaker, till exempel, är vanligtvis ganska säkra eftersom de vanligtvis är förpackade i produktavdelningen, långt ifrån brödsmulor i delikatessen och glutenmarinader i slaktaravdelningen.

När du är osäker på en viss produkt, be att få prata med avdelningschefen. Den personen bör ha viss utbildning i allergener och bör ha en förståelse för de särskilda riskerna på den avdelningen.

Se även  Ska du inkludera ketondrycker i din ketodiet?

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button