Näring

Brunch är inte bara för fuskdagar (när du förbereder det så här)

En bottenlös grop av pannkakor, frittatas, bacon och mimosas betyder en sak: det är dags att bruncha. Även om titeln på middagsmåltiden låter fancy, är det helt enkelt kombinationen av de två orden frukost och lunch. (Men det visste du förmodligen redan).

Å andra sidan, vad du kanske inte vet är att det finns enkla sätt att laga mat och förbereda en brunchmeny som inte bara kommer att smaka otroligt utan är bra för din hälsa.

Så oavsett om du vill förbereda en brunch för din familj eller önskar att du kunde njuta av den oftare, här är allt du behöver för att göra en välsmakande brunch som inte räknas som en ”fuskdag” (även om det kan smaka Gilla det!).

Äggen: Passande, inte stekt

Ägg
© eleonora galli / Getty

Oavsett om de är lätta, förvrängda eller med solsidan uppåt, vad du belägger pannan med när du lagar dina ägg, liksom vad du lägger till dem, är där de kan bli ohälsosamma.

Prova detta: Belägg pannan med ekologisk kokosnöts- eller olivoljaspray—på så sätt får du full täckning utan onödiga mängder fett från för mycket olja och smör.

När det gäller att lägga till mat som ost till äggen, håll dig till en halv eller en portion ost.

Pannkakorna: Tänk om blandningen

Quinoa pannkakor
Foton av Deb Alperin / Getty

Vissa färdiga smetar kommer med dåliga fetter och höga kalorier. Undvik detta genom att göra dina flapjacks från grunden. (Oroa dig inte, det är ganska enkelt)

Prova detta: Välj mjöl som havre, fullkorn eller bovete som innehåller mycket fibrer och håller dig mätt längre. Att lägga till en skopa av ditt favoritproteinpulver kommer att öka proteinantalet för att starta.

Se även  Chad Beldings recept för medaljong med stekt tonfisk

Dryckerna: Skippa sockret (och alkoholen)

Kvinnor-gör-grön-grönsak-juice-i-kök-sirtfood-diet
Maridav / Shutterstock

Fruktjuicer har tillsatta sockerarter som kan öka insulin snabbt. Och när det gäller att smutta på mimosor, om du vill hålla dig på rätt spår, är det bästa alternativet att hoppa över surret mitt på morgonen.

Prova detta: Pressa en färsk citron eller apelsin eller tillsätt krossade bär i ett kallt glas isvatten, eller öppna en burk bubbel, alkoholfria drycker som smaksatt seltzervatten.

Köttet: Obearbetat är bäst

Hungrig skäggig man som äter en hink bacon på keto-dieten
Alan Sheldon

Högfett, mycket bearbetat kött kan orsaka förödelse för din hälsa, men det betyder inte att du måste hoppa över baconet och korven – helt, det vill säga

Prova detta: När det kommer till renare köttalternativ har du några val: Välj ekologisk kalkonbacon eller korv med låg natriumhalt, eller välj en enda portion ekologiskt, gräsmatat köttalternativ utan hormoner eller nitrattillsatta. Du kan också välja mager kyckling eller fisk.

Brödet: Oroa dig inte för kolhydraterna, välj bara de rätta

Bröd
Stefka Pavlova / Getty

Bagels, rostat bröd och engelska muffins är brunchens komfortmat. Tyvärr kan många mycket bearbetade bröd packas med majssirap med hög fruktoshalt och onödiga ingredienser.

Prova detta: Att välja bröd som är gjort med fullkorn, grodda frön och surdeg är ett bra sätt att hålla dina kolhydrater rena. Det finns till och med bröd gjort av kokosnötsmjöl som kan ge en sötma till din måltid.

Potatisen: Helt hälsosam när den tillagas ren

Strimlad hash browns gjord av potatis till brunch
Brent Hofacker

När den konsumeras med måtta, är potatis ett utmärkt komplement till vilken diet som helst eftersom den är fylld med näringsämnen. När den friteras och doppas i ranch, blir den en gång friska grönsaken ett livsmedel att undvika om du håller den ren.

Se även  Vilken är den bästa orala steroiden för muskelökning?

Prova detta: Hash browns, pommes frites och bakad potatis kan fortfarande hålla sin plats på brunchmenyn när de förbereds med hälsa i åtanke. Topping som baconbitar, laddad gräddfil och ost måste ta ett baksäte eller avnjutas i enstaka portioner. Undvik att steka när du förbereder potatisen, utan baka, ta dig till din airfryer. Avokadoolja är ett bra alternativ om du letar efter en lätt stek på dina barn.

Smakfulla tips: Packa på smaken

Kock-Kryddning-Lax
Mallika Wiriyathitipirn / EyeEm / Getty

Smaken är allt, uppenbarligen, när det kommer till välsmakande måltider. Om du lägger till hackad lök, vitlök, paprika, kryddig paprika, ingefära, kanel, Himalayasalt, svartpeppar eller kryddor och örter som curry, timjan och rosmarin tar din brunch till nästa nivå.

Ytterligare ren mat att lägga till din nästa brunch

Stålskuren havre, färsk hackad frukt, hackade grönsaker med en sida av hummus eller krossad avokado.

Sist av inte minst, en av de mest populära brunchvarorna: frittatas! Och vi har ett recept som kock, matstylist och receptutvecklare Janine Nyquist delar med sig av sitt frittatarecept som får dina smaklökar att dansa.

Höstfrittata recept (av kocken Janine Nyquist)

Ett färdigt frittatarecept på brunch i gjutjärnspanna
DronG

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button