Näring

Sunda Super Bowl söndagsrecept och snacks

Oavsett vilket lag du vill vinna på söndag, en sak är säker, du kommer att gnugga på några av dina favoritrecept och snacks från Super Bowl söndagar. Förutom i år, när spelet är över, kommer du inte att känna dig uppsvälld och trög tack vare Scottsdale, AZ-baserad kock Dom Ruggierogrundare och VD för Gjutjärnskoncepten Scottsdale-baserad Hospitality Group som är moderbolaget till tre restauranger: Hush Public House, TVG Tap Room och Fire at Will.

Ruggiero, en specialist inom marin luftfart, studerade vid Le Cordon Bleu Culinary Institute. Han har arbetat som kock i New York City i flera år innan han återvände till sin hemstad 2019 och öppnade sin första restaurang.

För att hjälpa till att bränna bort några av de kalorier han konsumerar medan han skapar nya kulinariska idéer i sitt kök, är Ruggiero, som tillsammans med sin fru Holly väntar sitt första barn, en ivrig tyngdlyftare och tränar brasiliansk jiu-jitsu.

Här delar Ruggiero med sig av några av sina bästa tips om hur man framgångsrikt förbereder godsaker på speldagen utan att missa en sekund av spelet – eller ett uns av smak!

Super Bowl söndagsreceptbyten

Behåll smaken men dra ner på kalorierna genom att göra enkla men smakrika byten. ”Det bästa sättet jag har hittat för att göra Super Bowl-rätter hälsosammare är att hålla fast vid den traditionella maten men att använda subalternativa ingredienser där det är möjligt”, säger Ruggiero. Byt till exempel ut majonnäsbaserade recept med grekisk yoghurt eller fetare kött med magrare proteiner som kyckling eller kalkon för nötkött eller fläsk.

Se även  Glutenfri allergi- och bihålemedicin

Ruggiero föreslår att dessa hälsosamma ingredienser byter idéer:

  • Byt ut majonnäs eller gräddfil mot grekisk yoghurt
  • Byt ketchup mot salsa mot en ren sås
  • Byt ranchdipp mot hummus
  • Byt ut vegetabilisk olja mot olivolja
  • Byt ut läsk mot seltzervatten med citron
  • Byt ut fetthaltigt kött med magra proteiner

Förbered hårt, spela hårt

Som alla andra vill Ruggiero titta på matchen och njuta av festen. ”Jag vill inte sitta fast i köket medan alla andra har roligt”, säger Super Bowl-kocken. Så han skapar alltid sin meny så att den antingen är lätt att förbereda i förväg och/eller kan hållas varm utan att kompromissa med smaken eller konsistensen. ”Crockpots och pelletsrökare är bra för detta”, säger han.

Engångsbehållare av aluminium för vinsten!

När det kommer till förberedelser för speldagar, gillar Ruggiero att servera alla sina Super Bowl söndagsrecepträtter i engångspannor av aluminium. ”Mot slutet av festen kommer jag att sätta ut to-go-behållare som mina gäster kan ta med sig mat hem i – det gör städningen en bris”, säger han.

Detta gör inte bara en enkel städning, utan dina vänner får njuta av deras Game Day-rätter nästa dag och du har inte fastnat med mer mat än du kan hantera.

Kocken Dom Ruggiero’s Crowd-Pleasing Super Bowl söndagsrecept

Super Bowl söndag recept
Dom Ruggiero

Recept på fransk lökdipp

Detta hemlagade franska lökdip-recept är en av Ruggieros frus favoriträtter! ”Det här receptet är ett exempel på hur du kan använda grekisk yoghurt som majonnäs och extra virgin olivolja för smör”, säger hje. Den är utmärkt serverad med chips eller färska skurna grönsaker för ett ännu hälsosammare alternativ.

Se även  Xantangummi: Användning och hälsofördelar

Ingredienser:

  • 2 stora gula lökar
  • 2 stora schalottenlök
  • 2 hackad vitlöksklyfta
  • ¼ kopp Extra Virgin Olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • 4 oz mjukgrädde ost
  • 1 kopp grekisk yoghurt
  • ½ kopp gräslök
  • Salt och peppar efter smak

Instruktioner:

  1. Små tärningar Lök och schalottenlök. Hetta upp oljan i en sautépanna och stek löken tills den är fin karamelliserad, vanligtvis ca 30-45 minuter. Krydda med salt och peppar. Låt svalna till rumstemperatur.
  2. Tillsätt färskost och grekisk yoghurt i en stor skål och vispa tills den är slät. Tillsätt lökblandningen och nyskuren gräslök och vispa tills den är helt införlivad.
BBQ Chicken salladswraps för super bowl söndagsrecept
Dom Ruggiero

BBQ Chicken Sallads koppar recept

En annan fansfavorit är dessa BBQ Chicken salladskoppar. Kocken Ruggiero serverar dessa med grillad majs, rakad rädisa, cheddarost och salladslök, ”Men du kan anpassa dem hur du vill med dina favoritingredienser.” Han säger. Tänk på, ”Det här receptet använder lerkrukan med din favorit BBQ-sås, men du kan också använda din rökare för extra rökig smak.” Rekommenderar kocken Ruggiero.

BBQ kyckling

Ingredienser:

  • 4 benfria kycklingbröst utan skinn (3-4 #)
  • 2 koppar BBQ-sås
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk Extra Virgin Olivolja
  • 1 tsk Lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk rökt paprika
  • 2 msk farinsocker

Instruktioner:

  1. lägg kycklingbrösten i lerkrukan.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna i en skål och blanda noggrant.
  3. Häll såsblandningen över kycklingen och koka på högvarv i 3-4 timmar eller tills kycklingen lätt strimlas med en gaffel.
  4. Håll på lågt tills du är redo att bygga dina salladskoppar.

Salladskoppar

Ingredienser:

  • 1 huvud av smörsallat
  • 1 vattenmelonrädisa (tunt rakad)
  • 1 knippe salladslök
  • 2 öron grillad majs (klipp av kolven)
  • ½ C riven cheddarost

Instruktioner:

  1. För att bygga salladskopparna, placera en bit sallad ner och ös några uns av pulled chicken och placera i mitten.
  2. Garnera med resterande ingredienser efter eget tycke.
Se även  Chad Beldings recept för medaljong med stekt tonfisk

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button