Näring

Förvandla snabbmat till uthållighetsmat

Uthållighetssporter kräver uthållighetsmat, snabb energi; speciellt när man kör upp milen. Från långdistanscykling till att tävla i en Ironman, en gemensamhet för racing är att hitta en pålitlig källa för att hålla sina kroppar fyllda. Vissa idrottare bär paket med honung, och andra halsdukar ner sockerfyllda gelpaket för att ge en snabb boost i energi.

Alla uthållighetstillskott är dock inte skapade lika, åtminstone enligt Adam Melonaskock, vinnare av Ironman på flera pallar och grundare och VD för Boston-baserat matinnovationslaboratorium Chew. När Melonas tränade för en Ironman märkte Melonas en oroande trend på marknaden för sportnäring. En, säger han, tvingar idrottare att konsumera konstgjorda ingredienser. Detta leder till att deras högre matvärden och kostrestriktioner äventyras.

Denna upptäckt ledde Melonas ner på vägen för att skapa en banbrytande linje med uthållighetstillskott och uthållighetsmat. Målet: att använda riktiga ingredienser designade för att stödja hälsan och prestationsförmågan hos uthållighetsidrottare på alla nivåer över hela världen.

Lärdomar under uthållighetsträning

Melonas, en casual cyklist på 20 år, bestämde sig under covid-19-pandemin för att förbättra sin kondition genom att träna för en Ironman. Därifrån anställde han en tränare och höjde sin träning till runt 20 timmar i veckan.

Under den här tiden lärde han sig många lektioner om både livet och uthållighetstillskotten som översvämmade marknaden.

”Racing har gett mig några av de skarpaste och mest meningsfulla lektionerna”, säger Melonas. ”Den första är idén om ”en fot framför den andra.”

När du är i dina mörkaste stunder säger Melonas att lösningen ofta ligger framför dig. ”Genom att placera ena foten framför den andra kommer du så småningom i mål”, säger Melonas. Därmed tillämpades samma läxa på skapa snabbmat. Så småningom lyckades Melonas och hans team väcka till liv vad han känner saknas i uthållighetstillskottsvärlden.

Se även  Den bästa typen av sötningsmedel för att tillfredsställa ditt sockersug

Är snabbmat lösningen på uthållighetsmat?

Som en mångårig veteran från livsmedelsindustrin, som äger restauranger i London, Shanghai, Dubai (två restauranger) och Madrid, säger Melonas att han vet mycket – kanske för mycket – om vad som ingår i mat och hur det påverkar din kropp och din allmänna hälsa. ”Jag bestämde mig för att börja arbeta mig igenom den översvämmade marknaden för sportnäring”, säger han. För det mesta gick jag därifrån superirriterad över att de mestadels alla var fyllda med konstgjorda ingredienser, misslyckad prestanda och brutna löften.”

Därifrån gav han sitt innovationsteam utmaningen att skapa det högsta möjliga sportbränslet. Gjord med inget annat än riktig mat.

hur är snabbmat lösningen på uthållighetsmat? ”Vi bygger fastfood på den enkla premissen ”vetenskapsfakta, inte science-fiction”, säger Melonas. ”Vi har skapat en blandning av kolhydrater som metaboliskt är mest meningsfull för både snabbverkande bränslen, såväl som längre verkande bränsle som minskar spiken och krockcykeln som vanligtvis upplevs med sportbränslen.”

Testningen började först med honom själv och sedan det utökade Fastfood/Chew-teamet. Sedan har teamet under de senaste 12 till 18 månaderna testat och skapat tillsammans med några av de bästa idrottarna i världen. ”Vi har hört från andra och känner själva den enorma skillnaden när vi tankar med snabbmatsprodukter och när vi tankar med andra”, säger Melonas.

Att säga adjö till konstgjorda ingredienser

På Chew har teamet skapat mer än 4 500 konsumentprodukter som eliminerar alla konstgjorda ingredienser. Men utöver vad de eliminerar, ”jobbar vi hårt för att packa dem fulla av det mest näringsrika värdet vi kan”, förklarar Melonas. Med Fastfood var reglerna desamma. Men i det här fallet förklarar Melonas att det var en orubblig besatthet av högsta möjliga prestanda.

Se även  De bästa testosteronhöjande livsmedel

”Just nu står idrottare inför ett val mellan ett bränsle som driver dina ansträngningar och att behålla robusta matvärden”, säger han. ”Många av de ledande produkterna innehåller ingredienser som kräver uppoffringar, och de ”naturliga” produkterna kräver att du offra prestanda.”

Och vad idrottare överallt behöver är riktiga ingredienser för att hjälpa dem att bli det bästa de kan vara.

Slutmålet?

Melonas och hans team har börjat använda prestationsbränslen som ska användas när du anstränger dig. Under de senaste sex månaderna har de också testat riktiga hela livsmedel som kan konsumeras hela tiden. ”Som vi tror att lopp och tävlingar inte bara vinner eller förloras av hur du tankar medan du presterar”, säger han. ”Men huvuddelen av effekten, både positiv och negativ, skapas av de hundratals andra val du gör varje dag.”

Fastfoods uppdrag är att skapa en plattform för att hjälpa människor att leva mer levande och energiska liv. Genom näring kan de vara de bästa versionerna av sig själva, vilket ökar hälsan på ett godare sätt.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button