Näring

10 sätt att ersätta kolhydrater från din kost


Någon gång i varje Gym Junkies liv, kommer du att finna dig själv skära kolhydrater som en del av en fettminskning eller skära plan.

Du kanske inte är ett entusiastisk Atkins-fan eller en hård South Beacher, men näringsvetenskapen börjar äntligen komma överens om att att minska kolhydrater med hjälp av kolhydratcykeldieten, särskilt raffinerade spannmål, är en bra start för att banta din midja och förbättra din allmänna hälsa.

Men det kan ibland vara svårt att säga hejdå till dina favoritmåltider med kolhydrater som du älskar att ägna dig åt, så vi har sammanställt en lista över ersättningar du kan göra för att få mycket av samma smaker med mindre kolhydrater och mer näringsämnen i din lätta dietplaner.

10 sätt att ersätta kolhydrater från din kost

Pizza

Lösning: Ta ett stort portabella-svamphuvud som är ungefär lika stort som en personlig pizza. Jag vet att detta förmodligen kommer att låta omöjligt för någon man som läser detta så du måste förmodligen använda två eller tre om inte allt du vill ha är ett mellanmål eller förrätt. Ta en ugnssäker panna och smält lite smör på den eller bred ut lite kokosolja. Lägg sedan på svamphuvudet i 7-12 minuter så fukten avdunstar. Därifrån lägger du till din ost, tomatsås och kött (fan, lite grönsaker också!) och du är klar.

Lasagne nudlar

Lösning: Zucchini. Skär dem på längden och grädda remsorna på en plåt i tjugo minuter i 430 grader. Därifrån kan du lägga till ost, kött, sås och vilka grönsaker du normalt sett till lasagne.

Se även  Du kommer aldrig att gå ner i vikt om du fortfarande gör dessa 5 saker

Potatis chips

chips äter

Lösning: Solrosfrön. Ja, det låter lite tråkigt vid en första anblick… plus att det kan ge dig tillbakablickar av barn på sommarläger som äter dessa snacks och spottar snäckor överallt. För att göra dem godare, av den skallösa sorten och stek upp dem med smör och lite salt tills de är fina och krispiga. Efteråt torkar du upp den med en pappershandduk eller bara är en man och njuter av den feta röran som den är.

Potatismos

Först och främst kan du undersöka vanlig potatis och hur många kolhydrater i sötpotatis. Men lösningen: Blomkål. Ånga upp lite blomkål och släng sedan i mixern eller Vitamix med lite smör så är det precis klart! Du kan även tillsätta lite ost, krydda eller gräddfil för att få en ännu bättre effekt.

Vetemjöl

Mandelmjölsersättning

Lösning: Mandelmjöl, kokosmjöl eller linfrömjöl ger dig ett välsmakande alternativ. Använd i recept som du skulle använda vete i allmänhet, men du vill justera mängden eftersom vissa av dessa substitut kan bli mer blöta med sina olika kemiska sammansättningar. Du kanske måste experimentera lite men det är värt det.

Spaghetti

Lösning: Spaghetti Squash. Skär den på mitten, ta bort fröna och låt mikrovågsugnen i tio minuter eller så. Dessa blir heta trådar som på allvar kan konkurrera med den äkta varan. Lägg bara till pesto, primavera eller marinarasås som vanlig spagetti och du är redo att gå. Passar också riktigt bra till ost.

Smörgåsbröd

Lösning: Använd en salladswrap eller kålblad. Om du vill ha ett bra exempel på hur det här ska fungera, gå till IN OCH UT och beställ en ”Double-Double” som ”proteinstil” och se vad de ger dig. Det här är visserligen en mycket annorlunda konsistens från bröd, men det låter dig åtminstone ha lite mättande fingermat som du kan packa i matsäcken.

Se även  Bygg en bättre frukost med dessa ägggoda tips

Makaroner & ost

gödande mac och ost

Lösning: Klipp ut hälften av nudlarna och lägg hackade grönsaker i grytan istället. Det här är en sorts ”halvdålig” kolhydratersättning eftersom du fortfarande använder makaroner. Men om du kan halvera de vita kolhydraterna och få i dig lite näringsämnen, tycker jag fortfarande att det är ganska häftigt. Frysta grönsaker är idealiska för detta, till exempel de blandade förpackningarna med broccoli och blomkål, eller sådana med ärtor, morötter, majs, gröna bönor och limabönor.

Pannkakor

Lösning: Blanda lite havregryn, keso och ett par ägg i en mixer så får du en fantastisk lågkolhydratsmet. För att göra det ännu godare, tillsätt lite kryddor som kanel, muskotnöt, vanilj och kanske till och med lite socker om du känner dig farlig. När du har fått den superlen, häll den bara på grillen som om du använde Aunt Jemimah mix. Istället för att använda sirap, prova lite mosade hallon, smör och/eller jordnötssmör. Earth Balance har också ett nytt utsökt pålägg av jordnötssmör blandat med kokosolja (kokosolja används i mat), så det är en bra topping med lägre kolhydrater för pannkakor.

Socker

Lösning: Använd ett naturligt, oraffinerat sötningsmedel när det är möjligt, särskilt när du lär dig varför socker är dåligt. Torkade dadlar blandade i Vitamix kommer att vara ett mycket sött tillskott till alla efterrätter. Om du inte kan göra dadlar, prova honung eller melass. Dessutom kan kall kokosolja ge en illusion av godis även om det inte är socker i den.

Jag märkte detta först när jag kylde korvbitar tillagade i kokosolja. När den är kall får den tidigare tillagade oljan en ”glasyr” som smak och konsistens på vilken mat du än använder. Så det här är definitivt ett område att experimentera med. Och ja, byt inte bara till sukralos, aspartam och stevia utan att först prova naturliga alternativ. De är utsedda som ”säkra” av FDA, men du vill åtminstone anstränga dig för att stävja sötsuget på egen hand för bästa långsiktiga resultat.

Se även  Nå din idealvikt med detta dagliga träningspass utan utrustning

-Terry Asher

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button