Näring

Gin upp nya och spännande sätt att njuta av denna sprit, enligt en cocktailexpert

Det finns mer med gin än bara den klassiska gin och tonic, även om en bra G&T aldrig är en dålig sak när helgen kommer.

Den lugnande spriten är en av de minsta kaloridrycker du kan njuta av, eftersom en grundläggande G&T (2 ounce gin, 4 ounce diet tonic) kan vara så låg som 128 kalorier.

Men om du letar efter andra ginalternativ under sommarmånaderna finns det gott om val, enligt Tommy Bahama Restaurants chef för cocktails Rob Aspaas, som säger att gin, skapad för århundraden sedan som en örtmedicin, gör en återväxt på barer och restauranger, delvis på grund av den mångfald av smaker som märken nu ingjuter i den.

Märken som Hendricks lagt till en massa hälsosammare smaker som gurka. Det är ganska bra och har lågt kaloriinnehåll, säger Aspaas. ”Nu pratar vi hälsosamma ingredienser.”

Är du osäker på hur du förbättrar ditt ginspel? Aspaas delar med sig av flera tips för hur gin kan utnyttjas maximalt. Han har också lagt till ett par Tommy Bahama Restaurants-godkända toppdrinkar som du kan prova hemma eller ute på stan.

”Mixologiskt sett är vi i en tid då gin är riktigt kul att leka med”, säger Aspaas. ”Hur långt har det kommit? Folk tänker automatiskt på gin och tonic, men gin är lågkalori och med sina bittra toner kan den till och med göra en fantastisk drink av sig själv.”

För att komma igång med en gin-binge delar Aspaas med sig av flera tips för de bästa sätten att njuta av en god gincocktail. Han har också lagt till ett par toppdrinkar som du kan prova hemma eller ute på stan.

Se även  Kan kontinuerlig glukosövervakning hjälpa dig att gå ner i vikt?

FÅ DEN BRA GINEN

För att uttrycka det tydligt, ett av de stora misstagen människor gör när de gör en bra gin och tonic är att bara använda dåliga ingredienser. Förhållandet för att göra en gin och tonic är ganska okomplicerat – en del gin och en del tonic. Men det finns dåliga gins som du hittar på barer, så om du ska gå ut, satsa på det goda. Fråga bartendern vad är några av de goda ginen de har och vad de skulle rekommendera. Samma sak om du planerar att njuta hemma hemma. Det är alltid klokt att spendera några extra dollar på en kvalitetsgin. Du kommer inte ångra det.

Ett annat tips om du är ute: Om du ser en bartender hälla tonic från en barpistol, håll dig borta, det kommer inte att smaka gott. Återigen, be om en bra tonic på flaska istället, även för hemma också. Till mig, Q Blandare och Feverträd är de två främsta för bästa tonics. De har sina flaggskeppssmaker och finns också i olika varianter av smaker. Så om du använder dessa hemma, tillsammans med en god gin, är du bra att gå.

BLANDA ALLA FRUKT ELLER SMAKER MED GIN

Du hittar verkligen vad du gillar med din gin genom antingen bra research eller bara försök och misstag. Om du är hemma kanske du hittar en applikation för apelsinskal, som i en Negroni. Jag sätter faktiskt en ficklampa på apelsinen för att få ut de där brända citrusnoterna ur den. För en gin och tonic fastnade jag för smaker som hallon, rosa pepparkorn, enbär.

Se även  Den bästa typen av sötningsmedel för att tillfredsställa ditt sockersug

Men som en tumregel, använd lime i drycker för de drycker som är lite lenare men som har en citrusaktig applikation – du kommer att se det mycket mer som romdrycker och tiki-drycker.

Citron är lite ljusare lite skarpare, men på ett bra sätt. Så klassiskt ser du mycket mer lime som gin och tonics, men med en drink som en ambrosia-fizz (se nedan) vill jag lysa upp den för att passa med de bittra tonerna av Aperol och fläderblom, och citronen med Prosecco förgyller det verkligen. Så bara ha kul med det. Det finns verkligen inga fel svar.

GÅ ”LIGHT” NÄR DU PARAR MED MAT

De goda nyheterna om gin är att den är väldigt lätt, så den lämpar sig liksom för den lättare maten. Lite gin, med kanske en god vermouth och läsk ger ifrån sig den där botaniska, örtiga, gurkliknande aromen, som gör den utmärkt att passa till en sallad. Det är också jättegott med stekt fisk. En annan bra kombination är med sushi. Vi börjar se mycket mer sake och ginapplicering i cocktails på sushiställen, vilket jag tycker är underbart. Bra sake är fantastiskt, men att ta med en god gin till den festen gör det riktigt trevligt.

VARA ÄVENTYRLIG

Jag tror att jag tror att cocktailvärlden äntligen kommer ikapp matvärlden. För tio år sedan kunde du gå in på YouTube för att lära dig hur man gör en fantastisk biff eller havsabborre. Nu kan du kolla sociala medier för de senaste gincocktailrecepten. Så för gindrickare där ute, eller till och med människor som är skeptiska sedan den tiden smakade gin som tallkottar för 20 år sedan, dyk in och ha kul med det. Gå till ett par coola barer och fråga dem vad du gillar för gin. Gincocktailmenyn utökas eftersom den har en het stund. Gå till rätt bar eller restaurang eller till och med Instagram-sajt, du kommer att få några roliga riff på gin.

Se även  Ganesha Chaturthi: Näring, recept och mer

FIXA DIG SJÄLV INNAN DU KLARAR DIG

För mig är det Rule of One som fortfarande fungerar bäst. Ta en drink och sedan ett glas vatten. Ta en drink till och sedan ett glas vatten till. Det finns alla typer av saker att göra i efterhand, när skadan redan är skedd, som Tylenol och andra botemedel där ute, men om du håller dig hydrerad när du dricker – och dricker med måtta, kommer du att klara dig.

Sommar Gin Cocktail Recept (med tillstånd av Tommy Bahama Restaurants)

Tommy G&T : Gör 1 drink

Ingredienser:

  • 1 tunt gurkhjul
  • 1 färskt hallon
  • 1 citronskal
  • 5 enbär eller rosa pepparkorn 2 oz. Tommy Bahama Island Gin
  • 5–7 oz. tonicvatten
  • En skvätt grapefruktbitter
  • Ätbar blomma, för garnering (valfritt)

Förberedelse: Lägg citronskal, gurka, hallon och enbär i ett vinglas. Fyll glaset med is. Tillsätt ginen, sedan tonicvattnet, häll var och en ner på insidan av glaset. Tillsätt bitter och rör om försiktigt en eller två gånger. Garnera med blomman.

Ambrosia Fizz : Gör 1 drink

Ingredienser:

  • 1 1/2 oz. Hendricks Orbium
  • 1/2 oz. Enkel sirap
  • 1/2 oz. Citron juice
  • 1/2 oz. St Germain
  • 1/2 oz. Aperol
  • 3 oz. Prosecco

Förberedelse: I ett mixerglas, tillsätt alla ingredienser utom Prosecco och Aperol. Skaka med is och sila upp i coupéglas. Toppa med Prosecco och häll sedan Aperol i mitten av glaset

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button