Näring

Vårpizza med sparris och örter recept

När du tänker på hälsosam pizza kan du automatiskt föreställa dig kartongskorpa och fettfri smaklös ost – med en extra topping av broccoli. Men här är grejen: Du kan faktiskt göra läcker, smakspäckad pizza, som faktiskt kan för dig att fylla din kropp med de näringsämnen den behöver för att stödja dina gymmål snarare än att sätta tillbaka dem med några tusen kalorier (ge eller ta ).

Även om pizza kanske inte alltid är ditt hälsosammaste alternativ, behöver det inte alltid vara så. Och vi pratar inte om ostfri eller att bli skorplös. ”Det finns så många sätt att äta pizza utan att känna skuld”, förklarar Kocken Dena Marinoen av landets framstående kockar som har ett stort hjärta för pizza!

Kocken Marinos mycket recenserade och önskade måltider kl MC kök fångade uppmärksamheten från Miami Heat, vilket gjorde hennes restaurang till ett regelbundet stopp efter matchen för stora delar av spellistan. Hennes arbete med teamet ledde så småningom till hennes nuvarande position som familjekock för LeBron James och hans familj.

Om det är tillräckligt bra för att tillfredsställa King James, så med dessa tips kan denna världsomspännande favoritmåltid göras i bekvämligheten av ditt eget hem och avnjutas av din familj och vänner, utan skuld.

Låt oss göra en paj!

Tips 1: Njut av skorpan

Kolhydrater är inte fienden och det är inte pizzaskorpa heller – så länge du gör det med hälsa i åtanke.

”Ett sätt att göra det är att bygga din egen pizza med hjälp av kikärtsskorpan från Banza, säger kocken Marino, som hjälper varumärket att skapa några av dess originalprodukter för pizzatillverkning. För dem som inte har skapat pizzadeg från grunden, ”Banzas skorpa gör det så enkelt att bygga en pizza med dina favoritpålägg, och skorpan blir fortfarande seg och krispig – precis som en vanlig pizza.” Hon säger. Utöver det är Banza-pizzan laddad med protein som vanlig deg saknar – vilket gör den till ett perfekt alternativ efter lyft.

Se även  Topp 4 sätt att vårrengöra din kost för en friskare dig

Tips 2: Ytterligare alternativ för ren skorpa:

  • Om du köper färdiggjord skorpa, se till att välja ekologiska, riktiga ingredienser.
  • Lär dig hur du skapar din egen hemmagjorda pizzadeg. Detta gör att du slipper onödiga ingredienser som fyllmedel som gör pizzadeg ohälsosam. Därifrån kan du inkludera olika ingrediensskorpor, till exempel:
    1. Blomkålsskorpa
    2. Ekologiskt tunnbröd
    3. Mandelmjölskorpa
    4. Zucchinimjölskorpa

Tips 3: Var ”kräsen” med din ost

Kocken Marino är ett stort fan av ost (är vi inte alla?). När det kommer till ett smakrikt, rent ostalternativ, väljer kocken Marino Buffalo mozzarellaost. ”Många människor vet inte att den här osten kommer från vattenbuffelmjölk, vilket ger den en mycket krämigare smak och ett högre proteininnehåll”, säger Marino, och den kan hittas precis på Hela livsmedel. Bonusen: Du behöver inte mycket buffelost för att få bra konsistens och smak som hjälper dig att spara pengar och kalorier.

Dricks: När du väljer den hälsosammaste osten för din pizza, välj ekologisk ost utan antibiotika, fyllmedel och onödiga ingredienser (precis som Italien). Prata med dina lokala bönder eller lokala livsmedelsbutiksanställda för att hitta en ost som bäst passar din livsstil och dina mål.

Tips 3: Bli Saucy

När det kommer till att tillverka din egen pizza är såsen boss. Utöver den klassiska röda såsen tycker kocken Marino om att använda Pesto med grönsaker som ett välsmakande såsalternativ, eftersom peston förgyller deras smaker.

En enkel, hackad, färsk tomat tillagad med olivolja, lök och vitlök är en annan stapelvara i Chef Marinos tomatbasilika pizzarecept. Det här är inte bara lätt att göra utan även hjärtvänligt och fyllt med vitaminer och mineraler.

Se även  Fitnessstrategier för att börja nu och undvika viktökning under julen

Tips 4: Lägg på toppingen!

Toppings är där pizza skiner och där mycket av näringsvärdet spelar in. Marino uppmuntrar till att lägga till grillad kyckling eller kalkonpepperoni för ett magert proteinalternativ, och naturligtvis massor av grönsaker.

”Sauterad spenat, grönkål, mangold, förkolnad, rakad brysselkål, lök, rå eller grillad zucchini, massor av sauterade svampar, färska tomatskivor och massor av färsk ört,” rekommenderar Marino.

  • Andra toppingidéer: Oliver, get- eller fetaost, paprika, paprika, svamp, kronärtskockshjärtan, och verkligen, vilken som helst av dina favoritgrönsaker skulle göra en fantastisk pizzapålägg. Vi låter dig bestämma ananas.
  • Glöm inte dina örter: Också betraktad som en topping och de packar på seriös smak: basilika, rödpepparflingor, oregano, cayenne, timjan, persilja, himalayasalt, svartpeppar, rosmarin och vitlök.

Slumpmässiga kockens tips:

  • Investera i en pizzasten till din ugn om du inte har en riktig pizzaugn. Detta gör stor skillnad i konsistensen och kvaliteten på din pizza.
  • Ringla olivolja på din pizza när den är färdig. (Hälsosamma fetter hjälper till att öka smaken)
  • Rostad vitlök, basilika eller kalabrisk chiliolja ger din pizza mer djup och smak samtidigt som den känns mer överseende.
  • Använd aldrig rå svamp på pizza – det finns mycket fler smaker som är förkaramelliserade.

Nu när det vattnas i munnen, här är en ren-take på ”Spring” Pizza med sparris och örter från Banza.

VÅRPIZZA MED SPARRIS OCH Örter

  • TIPS: En varm honungsdryck efter bakning tar denna pizza upp ett snäpp! Schalottenlök kan ersättas med rödlök om det behövs.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button